How to Save Video in YouTube

YouTube.com is so fantastic video database and share. We normally can not reveal the URL of Video File Location. Also, bandwidth and time of access is our matter. We should not spend times while office hour, but we may download the file using Download Manager while we’re working, the play it at home. 🙂

How can we save the video to our PC/Laptop and can watch it offline?

  1. Get the exact URL of Video File Location using one of these following:
  2. Download and save the Video Files using FLV format. Example: “bla-bla-bla.flv”
  3. Play the file using FLV Player. You can download the player at:
Advertisements

3 thoughts on “How to Save Video in YouTube

  1. Singkatnya..

    By default (aduh bahasa inggris lagi :)) ), video yg ada di Youtube maupun Google, tidak dapat didownload (sengaja dilindungi). Video tsb disajikan dalam format flash video, di mana “Real URL”-nya juga dihidden, hanya sekelas programmer yg bisa lihat.

    Jadi programmer2 ada yg membuat situs2 di atas untuk sekedar membantu menemukan Real URL atau Link yang sebenarnya dari file video tsb.

    Kalo sudah ketahuan link-nya, bisa didownload, cara biasa atau pakai Download Manager (yg jika putus bisa disambung lagi tanpa mengulang dari Nol bytes lagi).

    Asli format videonya dalam bentuk FLV, tapi oleh youtube dihilangkan extensionnya, sehingga saat download, perlu di-rename menjadi:
    “nama-apa-saja-namanya.FLV” (*.flv).

    Setelah selesai download, pakai FLV Player utk membukanya.
    Tuh, link utk download ada di atas.

    Gile bener loe, lupa basa inggris. Atau basa inggris gue ancur kali ya..
    Ya sudah… Aku ampuni dosamu, telah minta terjemahan di tengah kesibukan orang cari uang. :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s